PATSY THOMPSON – FABULOUS DAY

De positieve en negatieve gebeurtenissen in de voorbije jaren van haar leven vormden de creatieve inspiratiebron voor de tien liedjes die de Canadese singer-songwriter Patsy Thompson uit Vancouver, Brits Columbia op haar nieuwste album “Fabulous Day” heeft opgenomen. In een mix van blues-, alt.country- en Americana-liedjes begeleidt zij ons doorheen al de optimistische en minder fijne ervaringen die ze in haar laatste jaren heeft beleefd.

Patsy Thompson is geen nieuwkomer aan het muziekfirmament te noemen, want de release van haar debuutalbum “Rainbows Follow Rainy Days” dateert al van 1993. Daarna volgden nog een aantal albums met “The Thunder Under Her” dat ze in Nashville, Tennessee heeft opgenomen en “Make Me Crazy”, “Live In Texas”, “Patsy Thompson” en “Passion” die allen in Austin, Texas tot stand kwamen.

Toch is het inmiddels 12 jaar geleden dat ze nog iets van zich heeft laten horen op plaat, maar vermits het bloed kruipt waar het niet kan gaan duikt zij nu dus terug op met het knappe nieuwe album “Fabulous Day” dat opnieuw in haar veilige Canadese thuishaven in Vancouver werd opgenomen. De invloeden die Patsy Thompson onderging bij het creëren van haar muziek zijn velerlei, gaande van Aretha Franklin en Bonnie Raitt over Bob Seger en ‘The Rolling Stones’ tot grote countrysterren als Patsy Cline, Willie Nelson of Merle Haggard.

In elk van de tien songs op “Fabulous Day” is wel iets van één van hen terug te horen. Zoals bijvoorbeeld in de op de audiovideo te horen door twangende gitaarklanken gedomineerde albumtiteltrack of in het rockende “Picking You Up” en “Joy Ride”. De countrydeuntjes “Dreamin’”, de coverversie van Merle Haggard’s liedje “Misery and Gin” uit 1980 en het als gypsymuziek klinkende “Passion” zijn verdere uitschieters uit dit album. Daarnaast kunnen de drie nummers “I Can’t Be In Love With You Tonight”, “Someone To Blame” en de mooie afsluiter “I Think About You” als ‘vintage’ countryrocksongs worden gecatalogeerd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Patsy Thompson Music

video